Skip to content

Hoe voorzichtig ben jij?

Je ontdekt het met onze
gratis test!

Je hebt mensen op de snelweg die roekeloos met 200 km per uur voorbij scheuren. Maar deze scheurneuzen halen ook bestuurders in die het pedaal op de snelweg niet verder indrukken dan 80 km per uur. De hardrijder is roekeloos en de ander te voorzichtig. Hoe dan ook, beiden zijn in dit geval levensgevaarlijk. Een gezonde balans tussen lichtzinnigheid en voorzichtigheid is dus zeker van belang. En niet alleen op de snelweg natuurlijk. . Wat voor iemand ben jij, de nietsontziende hardrijder of de slak? Ben je iemand die risico’s eerst bedachtzaam analyseert voordat je ze aangaat? Of spring je graag in het diepe? Binnen 15 minuten geeft onze leuke en leerzame test jou een antwoord op deze vraag.

Een valkuil van onvoorzichtigheid is dat het kan doorschieten naar lichtzinnigheid. Oftewel, dat je zonder na te denken risico’s neemt en daardoor onbenullige activiteiten doet. 

Een voorbeeld is als iemand zonder training en zekering een berg gaat beklimmen. In dat geval overschat je de potentiële gevaren van je tocht, terwijl eigenlijk de alarmbellen zouden moeten rinkelen….

Aan de andere kant kan je ook überhaupt niet aan de bergtocht beginnen. Ondanks dat je hebt getraind, gezekerd bent en uit risicoanalyse weet dat de kans op dreigend gevaar 0,1% is, doe je het alsnog niet. Dan weet je in ieder geval zeker dat je de berg nooit opkomt. Het is goed om alert en bedachtzaam te zijn, maar dit gaat te ver als je daardoor bij voorbaat niets meer durft. Logisch dat je niet elk risico kan voorspellen, maar je kan wel leren om in sommige gevallen het risico te omarmen.

Dus doe nu deze gratis online test! En zoals je van ons gewend bent, hoef je geen gegevens achter te laten om de uitslagen te bekijken. Binnen een kwartier heb jij de uitslag, met op het einde een interessant extraatje...

Deel deze test met je
vrienden of collega's
 • Het is belangrijker om inzicht te hebben in
  de eigen beweegredenen dan de motieven van de ander te begrijpen.
  Dag Hammarskjöld
  Zweeds diplomaat en van 1953-1961 VN secretaris-generaal 1905-1961
 • De wijze weet zonder te reizen, heeft inzicht zonder te kijken, bereikt iets zonder te handelen.
  Lao-Tse
  hinees filosoof +/- 600 v.C.
 • Inzicht in iemands karakter kan men m.n. aan kleinigheden ontlenen.
  Seneca
  Romeins filosoof, staatsman en toneelschrijver 5 v.C. - 65 n.C.
 • Het inzicht van één ogenblik is soms evenveel waard als de ervaring van een heel leven.
  Oliver Wendell Holmes
  Amerikaans schrijver en dichter 1809-1894
 • Grote kennis heeft nog geen inzicht.
  Diogenes Laërtius
  Griekstalig biograaf 3e eeuw na Chr.
 • Niemand weet welke weg beter is: die van twijfel tot inzicht voert, of die waarbij alle twijfel is uitgesloten.
  Konstantin Paustovski
  Russisch schrijver 1892-1968
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over nieuwe testen.

Nieuwsbrief