Skip to content

Bekijk hier al onze intelligentie-testen.

Bekijk hier al onze IQ-testen.

Intelligentie testen / IQ-testen

Bij een IQ-test denk je waarschijnlijk meteen aan testen met lastige wiskundige sommen en vragen die je ruimtelijk inzicht toetsen. Of aan ouders die op basis van deze testen hun “hoogbegaafde” kind in de spotlight zetten. Maar intelligentie is meer dan alleen verbale, numerieke, logische en ruimtelijke vaardigheden. Zo komt “emotionele intelligentie”, oftewel “EQ”, ook steeds meer onder de aandacht te staan, met name op de werkvloer. Vaardigheden als samenwerken en effectief communiceren lijken van steeds groter belang te worden in de selectieprocedure.

De IQ-test is al een oud begrip. Zo werd in 1916 de Binet-Simon test gelanceerd, waarmee de eerste IQ-test een feit werd. Het doel hiervan was om hiermee de “zwakke” leerlingen te ontdekken die extra begeleiding nodig hadden. Vandaag de dag worden IQ-tests met name in het professionele werkveld gebruikt. Psychologen en loopbaanadviseurs worden regelmatig ingehuurd waarbij zij assessments afleggen met sollicitanten. Op basis van deze assessments maken zij een inschatting van iemands werkprestaties.

Met onze intelligentietesten krijg je een eerste indruk van hoe het met jouw vaardigheden is gesteld op zowel sociaal als intellectueel gebied. Belangrijk om te weten is dat deze test een schatting geeft van jouw intelligentieniveau. Het blijft immers een momentopname. Dus of je nou deze test voor de lol maakt of als eerste voorbereiding op een aankomend assessment, met onze gratis IQ-tests ben je binnen 15 minuten al een stuk wijzer. En daarnaast is het ook gewoon leuk om te doen. Dus ga ervoor!

Overzicht intelligentietesten / IQ-testen

Emotionele Intelligentietest

Wat is jouw intelligentie-niveau?

Wat is jouw intelligentieniveau?
Emotionele Intelligentietest

More coming soon

Homebanner-1
Emotionele Intelligentietest

More coming soon

Homebanner-1
Ga naar alle carrièretesten
Ga naar alle persoonlijkheidstesten
Deel deze test met je
vrienden of collega's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over nieuwe testen.

Nieuwsbrief