Skip to content

Hoe creatief ben jij?

Je ontdekt het met onze
gratis test!

Een gezonde dosis creativiteit kan je verder helpen in vrijwel alle facetten van je leven. Op werk, in je privéleven, en bij het oplossen van problemen. Hoe creatief ben jij? Doe onze test en je ontdekt het meteen! Creatievelingen worden vaak bestempeld als dromerige, spontane, lanterfantende en niet zo serieuze types. Als je aan creativiteit denkt, zie je misschien een bekende artiest, een schilder, of een mode-ontwerper voor je. Maar ook kinderen zijn enorm creatief. Ze vinden
leuke oplossingen voor vrijwel alles. Niets is ze te gek! Maar beetje bij beetje verliezen we deze onbevangen creativiteit. En dan zijn we ineens volwassenen die meedoen met de status quo en zich graag gedragen zoals het hoort. Zonde! Want het kan je zoveel brengen…

Als je kijkt naar oprichters van bekende innovatieve organisaties (denk aan Uber, Tesla en Airbnb) kun je je voorstellen dat je een flinke dosis creativiteit nodig hebt om zover te komen. De oprichters bouwden een baanbrekende business op door creatief te denken – en natuurlijk door actie te ondernemen. Want met alleen creativiteit word je niet de volgende Elon Musk.

Ook in je dagelijkse leven kan creativiteit goed van pas komen. Denk aan handige lifehacks, een lekkende kraan repareren, of lekker koken met een paar ingrediënten. Hoe creatiever je bent, hoe sneller je problemen kunt oplossen – altijd fijn dus.

Blijkt uit onze creativiteitstest dat je niet zo creatief bent? Geen zorgen. Er zijn veel manieren om je creativiteit te stimuleren. Zo zijn er allerlei cursussen of manieren die je kunt toepassen om creatief te denken en je creativiteit te laten spreken. Een bekende manier is brainstormen. Je gedachten voor een bepaalde tijd de vrije loop laten, en ondertussen alles opschrijven. Zo kom je op de creatiefste ideeën! Maar zoals met alles in het leven, begint het stimuleren van je creativiteit met inzicht in jezelf.

Dus hoe creatief ben jij? Doe onze gratis online test en ontdek het meteen.

Deel deze test met je
vrienden of collega's
 • Het is belangrijker om inzicht te hebben in
  de eigen beweegredenen dan de motieven van de ander te begrijpen.
  Dag Hammarskjöld
  Zweeds diplomaat en van 1953-1961 VN secretaris-generaal 1905-1961
 • De wijze weet zonder te reizen, heeft inzicht zonder te kijken, bereikt iets zonder te handelen.
  Lao-Tse
  hinees filosoof +/- 600 v.C.
 • Inzicht in iemands karakter kan men m.n. aan kleinigheden ontlenen.
  Seneca
  Romeins filosoof, staatsman en toneelschrijver 5 v.C. - 65 n.C.
 • Het inzicht van één ogenblik is soms evenveel waard als de ervaring van een heel leven.
  Oliver Wendell Holmes
  Amerikaans schrijver en dichter 1809-1894
 • Grote kennis heeft nog geen inzicht.
  Diogenes Laërtius
  Griekstalig biograaf 3e eeuw na Chr.
 • Niemand weet welke weg beter is: die van twijfel tot inzicht voert, of die waarbij alle twijfel is uitgesloten.
  Konstantin Paustovski
  Russisch schrijver 1892-1968
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over nieuwe testen.

Nieuwsbrief