Skip to content

Kun jij tegen stress?

Watch Now.

Ontdek hoe stressbestendig je bent
met onze gratis test!

Als je stressbestendig bent, betekent dit dat je onder grote druk normaal kunt functioneren. Je bent dan ‘bestand’ tegen stress. Voor veel mensen is stressbestendig zijn een competentie. Je ziet het nog wel eens in vacatureteksten, of er wordt naar gevraagd tijdens een sollicitatiegesprek. Toch wordt er de laatste tijd kritischer gekeken naar deze competentie. Want langdurige stress is niet gezond, en ook niet iets benijdenswaardig. Stress is een gezonde, maar tijdelijke reactie op gevaar. Het zorgt ervoor dat je snel kunt reageren om uit de gevaarlijke situatie te komen. Maar langdurige, of zelfs geplande stressvolle situaties kun je beter vermijden. Ben jij een stressbestendig persoon? Je komt er snel achter met onze stressbestendigheidstest.

Een voorbeeld van stressbestendig zijn, is wanneer er op werk iets mis gaat. Hoe reageer je hier op? Verlam je van angst of stress, of weet je je snel te herpakken en het probleem goed op te lossen? Maar stressbestendig zijn, betekent ook kalm blijven als je kritiek krijgt, oplossingsgericht denken wanneer er problemen zijn, of je niet laten leiden door negatieve prikkels.
Voor sommige beroepen is het belangrijk stressbestendig te zijn. Denk aan gevaarlijke beroepen, of beroepen waar je te maken krijgt met veel drukte. Sommige mensen worden geboren met een natuurlijke stressbestendigheid, maar onderzoek laat zien dat het ook veel te maken heeft met je eerste levensjaren. Gelukkig kun je ook leren hoe je stressbestendig wordt. Een eerste stap is natuurlijk inzicht. Met onze gratis stressbestendigheidstest ontdek je hoe goed je tegen stress kunt. Doe de test nu!
 
De test is geheel gratis! 
Deel deze test met je
vrienden of collega's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over nieuwe testen.

Nieuwsbrief